torstai 15. huhtikuuta 2010

HETA eli Hevostaitoa 2010 on Vantaalla heinäkuussa eli 10.-11.7.2010


HETA eli Hevostaitoa 2010 on Vantaalla heinäkuussa eli 10.-11.7.2010

I.H.Ahaa ry:n järjestämä hevostaitotapahtuma ensi kesänä. Paikanpäällä esiintymässä mm. Soile Kokko sekä Rodrigo Matos (ks. myös täältä) klassisen ratsastuksen tiimoilta. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta: www.hevostaito.fi. (Lähde: Klassisen Ratsastuksen Seura ry.)

Soile Kokko kertoo tietoisesta ratsastuksesta HETA:n sivustolla esiintyjien esittelyssä näin:

SOILE KOKKO

[...] Catherinen opastuksella opiskelin viitisen vuotta klassisen ratsastuksen yksityiskohtia kouluttaen hevosia, ja pitäen omaa ratsastuskoulua Hausjärvellä. Pari vuotta sitten menin vielä syvemmälle siihen mitä oppiminen, istunta ja kommunikaatio hevosen kanssa pitävät sisällään. Tämä kaikki vei minut ulkomaille opiskelemaan kvanttifysiikan todellisuuskäsitystä ja ihmismieltä - aivojen toimintaa sekä tietoisuutta.

Tällä hetkellä opetan tietoista ratsastusta klassisen ratsastuksen yksityiskohtia käyttäen. Päämääränäni opettajana on auttaa ratsastajaa löytämään ilo ja itseluottamus ratsastukseensa. Loppujen lopuksi se mistä kaikki alkaa on ratsastaja itse. Se millä on merkitystä, on ratsastajan asenne. Harmonia ja kauneus ratsastuksessa ovat hevosen mielen ja ihmisen mielen kohtaaminen.

Mitä tietoinen ratsastus on?
Keskittymistä, ilon ja herkkyyden löytämistä. Mutta niinhän kaikki ratsastus on. Vai onko? Tietoisessa ratsastuksessa paneudutaan syvälle ratsastajaan. Mitä paremmin hallitset mielesi ja sen kautta kehosi sitä parempi ratsastaja olet. Hevonen itsessään on oiva esimerkki saavutetuista tuloksista. Jos ratsastaja vielä painii oman jäykkyytensä ja vinoutensa kanssa, ei omaa keskittymistä pysty enää jakamaan hevosen kanssa. Tällöin ohjaan oppilaan ajattelutapaa siten, että pääsemme ylittämään kehon luomat ongelmat ja tämän kautta paneutumaan itse ratsastuksen tasapainoon ja herkkyyteen. Usein tämän kautta löytyy ilo ja rauha omaan ratsastukseen.

P.S. Tapahtumalla on myös blogi, josta voi seurata tapahtumaan liittyviä uutisia.

(Edit 25.4.2010)

Upin tempauksiin voit tutustua täällä: http://ultra04lord.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti