sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Soile Kokko valmentaa Jyväskylässä 6.-7.2 ja 13.-14.3. 2010

Soile Kokko valmentaa jälleen Jyväskylässä 6.-7.2.2010 ja 13.-14.3.2010

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

Ryhmätunti 4-5 ratsukkoa 23 € / tunti / ratsukko

Ryhmätunti 3 ratsukkoa 25 € / tunti / ratsukko

Ryhmätunti 2 ratsukkoa 35 € / tunti / ratsukko

Yksityistunti 50 € / tunti

+ matkakulut

Ilmoittautumiset ja kyselyt

Riikka Laaksonen

040 7260399 tai riikka.laaksonen(at)pp.inet.fi

Tutustu myös Soile Kokon esittelyyn ja sivuihin. Lyhennelmä Soile Kokon henkilöesittelystä tässä:

Soile Kokko aloitti ratsastuksen siinä tavanomaisessa iässä eli n. 7-tai 8-vuotiaana. Tallille mennään tuossa iässä yleensä jonkun hevosiin hurahtaneen kaverin perässä. Useimmille hevosteluvaihe on ohimenevä, joillekin hevosista tulee elinikäinen harrastus ja joillekin siitä tulee ammatti. Soile kuuluu tähän jälkimmäiseen ryhmään.

Soilella on ollut monenlaisia hevosia elämänsä aikana. Ensimmäisen poninsa hän sai 12-vuotiaana ja ensimmäisen hevosen 15-vuotiaana.

Soilea ovat valmentaneet mm. Veikko Heikkilä, Pekka Larsen, Håkan Whalmann, Kari Haimi, Kirsi Hanger.
Soile on ollut tallitöissä mm. Sveitsissä ja ‘Tiina Vähämäen opissa.

Ratsastuksen opettajaksi Soile Kokko valmistui Ypäjältä, jossa hän myös työskenteli jonkin aikaa. Ypäjältä Soile Kokko siirtyi Espoon Leppävaaraan Heikki Mutikaisen ratsastuskouluun. Sillä hän tutustui Risto Vuoripaloon, joka opetti hänelle ja Delight (Lasse) -hevoselle luonnollista hevosmiestaitoa.

Leppävaarasta Soile Kokko siirtyi Sipoon Eriksnäsiin. Käänteentekevä oli Craig Stevensin pitämä kurssi Jyväskylässä. Soile lähti Ruotsiin Stenbrohon ohjaajakurssille ja sieltä hän lähti puoleksi vuodeksi Seattleen Yhdysvaltoihin kouluttautumaan klassisen ratsastuksen saloihin. Palattuaan Suomeen tukikohdaksi tuli Mäntsälä, jossa hän viipyi parisen kuukautta pitäen pienimuotoista ratsastuskoulua ja viikonloppukursseja.

Jälleen oli aika suunnata muualle. Soile pakkasi silloisen hevosensa Napin ja suuntasi Ruotsiin Stenbrohon. Samalla hän seurasi Cragin klinikoita Suomessa ja Ruotsissa ja opiskeli hevosmiestaitoja, joita Yngve Forsgren opetti tilallaan. Oltuaan vuoden Ruotsissa Soile palasi jälleen Suomeen ja aloitti ratsastuskoulutoiminnan Riihimäellä Herajoella. – Ensimmäinen puoli vuotta meni työskennellen samoin kuin Amerikassa olin nähnyt tehtävän.
Sitten Soile teki matkan Ranskaan ja sai tunteja Catherine Henriquetilta. Nämä tunnit laajensivat Soilen tietoja klassisesta ratsastuksesta. Seuraavana keväänä Soile sai monen mutkan kautta Catherine Laurentyn osoitteen ja otti häneen yhteyttä. Sitten olikin aika lähteä Belgiaan hakemaan lisää viisautta. Catherine ja Sue Oliveira osoittautuivat erittäin päteviksi opettajiksi ja erityisen hyviksi opettajiksi osoittautuivat heidän hyvin koulutetut hevosensa.


Soile toteaa: ” – Catherineltä olen oppinut valtavasti sitä, miten ratsastus täytyisi tuntea ja sitä miten tärkeää on katsoa hyvää ratsastusta.
Yritän palvella ratsastuskouluasiakkaitani mahdollisimman hyvin ja luon systeemiä sitä mukaa kun itse opin uutta, eli joudun usein tarkistamaan sitä, miten opettaisin asioita mahdollisimman hyvin eteenpäin.
Tätä nykyä en ole kiinnostunut kilparatsastuksesta vaan siitä miten kontrolloida omaa kehoaan ja mieltään, jotta pääsisin tällä klassisen ratsastuksen vaikealla tiellä eteenpäin.

Suurin opetukseni, jonka olen oppinut on se, että hevonen on paras opettaja ja että miten nöyrä täytyy olla, aina täytyy olla valmis luopumaan ja näin ollen valmis myös oppimaan uutta. Hämmästelen suuresti sitä tietoa mitä ihmisillä on ennen ollut, kun he ovat eläneet hevosten kanssa, me olemme osaksi unohtaneet tämän tiedon. Voimmeko siis ajatella osaavamme ? “


Upin elämää enemmän täällä: http://ultra04lord.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti